Merrni fjalëkalimet tuaja me vete kudo që të shkoni!

Menaxherët e fjalëkalimeve  ju ndihmojnë ti mbani ato më gjatë sesa mund ti mbani të memrizuara në memorien tuaj. Eric pyeti nëse aim und ti mbajë ato në një flash drive.Kam diskutuar me menaxherët e fjalëkalimeve kohët e fundit në Manage Passwords dhe jo vetëm njëpërmjet Web. Si mendoni ti merrni fjalëkalimet tuaja me vete kur jeni larg kompjuterit tuaj?Ajo çfarë ju nevojitet është një version portativ i menaxherit të fjalëkalimit tuaj.

Një program portative është ai i cili  mund të pranohet ne PC tuaj pa instalim dhe kështu mund të lidhet me një flash drive.Pasi të instaloni  Password Safe në kompjuterin tuaj ju mund ta merrni atë dhe ta kaloni në një flash drive. Më pas lidheni atë me një kompjuter tjetër të Windows dhe  më pas futeni atë në Password Safe.

 

Ju do të doni që të mbani në flash drive edhe  skedarin e fjalëkalimeve database . Por kjo nuk punon në mënyrë perfekte. Fillimishti kur ju lançoni Password Safe  nga flash drive dhe dhe shfletoni për të hapur një skedar database të fjalëkalimeve,  program do të beje përzgjedhjen e dosjes tuaj tek dokumentet. Kur ju mbyllni programin ai do të lërë një ikonë në zonën e njoftimit. Ju duhet ta klikoni ikonën  më të djathtë  dhe të mbyllni programin  përpara se Ëindoës tju lejojë të hiqni në mënyrë të sigurtë flash drive.

Ju mund të gjeni versone portative të  Password Safe në internet. Password Safe nuk është i vetmi opsion  Programi mjaft i populluar Keepass ëshët i disponueshëm në një program portativ.  Një opsion tjetër : Nëse keni nja Smartphone ose Android të dyja edhe Password Safe edhe Keepass janë të disponueshëm.

Burimi:http://www.pcworld.com/