Misteri i kandilit gjigand!

1 2 3Shkencëtarët po punojnë për klasifikimin e një lloji të ri kandili gjigant,

i cili u shfaq në bregun  e një plazhi të Tasmanias. Specia ekzemplare 1.5 metra , u gjet nga familja Lim , të cilët po mblidhnin guacka  në Howden. Ata e fotografuan atë dhe ia dërguan foton një  biologu detar , i cili tha  se kishin parë një të tillë shumë kohë më përpara po jo kaq të madh. Doktoresha Lisa Ann Gershëin, nga një agjenci australiane qeveritare, tha se shkencëtarët kanë qenë në dijeni të kandilit prej pak kohësh, por nuk kanë qenë në gjendje ta klasifikojnë atë. Ajo e cilësoi gjallesën si “një kafshë të mrekullueshme”. Ky peshk është një nga tre llojet e reja të kategorisë së Krifës së Luanit në Tasmani, për të cilin shkencëtarët janë ende në punë për ta klasifikuar. 

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/