Qiellgërvishtësja më e lartë në botë!

Në Arabinë Saudite po planifikohet që të ndërtohet qiellgërvishtësja më e lartë ne botë 3000ft.

Inxhinierët po mundohen që të gjejnë mënyrën më të mirë të mundshme që të ndërtojë këtë kullë kaq të madhe.Kulla  Kingdom mendohet që të vendoset në Jeddah dhe do të jetë 1km e lartë . Krijuesit e kësaj kulle kanë thënë se kompania Advances Construction Technology Services (ACTS) ka filluar kërkimet për të gjetur materialet e nevojshem për ndërtimin e kësaj kulle. Saudi Gazette raporton se do të duhen 1/2 milion metër kub beton  dhe rreth 80000 ton çelik. Qiellgërvishtësja ka për qëllim të jetë elementi kryesor i zhvillimit pranë Detit të Kuq me  200 kate, 160 prej të cilave do të jenë të  banueshme. 

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/