Roboti Porton!

Një robot manekin që do të testojë gjeneratën tjetër të kostumeve mbrojtëse  për forcat e armatosura në UK, është prezantuar për herë të parë në Britani nga Ministria e Mbrojtjes.

Porton Man mund të ecë , të vrapojë, të ulet , të ngrihet , madje dhe të imitojë lëvizjet e një ushtari dhe do të mbrojë ushtarët nga sulmet kimike e biologjike.Manekini është krijuar për Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) në Porton Down, Wiltshire . Ky robot  me vlerë 1.1 milionë stërlina dhe i zhvilluar përmes teknologjisë së Formula 1.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/