Shikoni Tokën në kohë reale

Kamerat e kualitetit HD të cilat do të vendosën në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, do t`u krijojnë mundësinë banorëve të Tokës që të shikojnë Planetin e tyre, me anë të video-xhirimeve që këto kamera do të realizojnë dhe do të dërgojnë në tokë.

“Do të duket diqka e mrekullueshme” u shpreh një zyrtar nga kompania UrtheCast.

Kamerat u nisën për në stacion me anijen ruse të tipit Soyaz – e cila u lëshua nga Kazakistani. Sistemi përbëhët nga dy kamera, njera është First Metri Class e cila është shumë e avancuar për video-xhirime të tokës me rezolucion extrem, kurse tjetra është  për fotografi të rezolucionit të lart.

Banoret e Tokës do të kenë mundësinë të qasen në keto kamera përmes një webfaqeje të caktuar.