Skaneri Zebedee!

1 Për të shqyrtuar skenat e krimit pa pasur prova është mjaft e vështirë, por një shërbim policor në Australi e ka gjetur zgjidhjen.

Oficerët po përdorin një skaner 3D të cilin mund ta mbash në dorë , për të regjistruar skenat e brendshme dhe të jashtme të krimit. I quajtur  Zebedee, për shkak të mënyrës se si lëviz, kjo teknologji  është përdorur më parë për të krijuar modele të monumenteve të famshme , por kjo është hera e parë , që teknologjia  do të përdoret për të luftuar krimin.

Tani duke përdorur ZEB1 krimet do të jenë më të lehta për tu shqyrtuar sepse  ky skaner është i aftë të kapë zona të kufizuara dhe ruan të gjitha provat.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/