Ylli më i vjetër i Universit.

1 (2) 2Astronomët austrilianë kanë zbuluar një yll 13.7 bilion vite të vjetër-me i vjetri i zbuluar në universin tonë.

Ylli , mendohet të jetë formuar  nga materialet që mbetën kur filluan të shpërthenin yjet e para. Zbulimi  mund te ndihmojë  për tu dhënë përgjigjë pyetjeve të shumta. Sipas astronomëve  ylli antik është rreth 6000 vite dritë larg nga Toka. Pas 11 viteve kërkim , ylli u zbulua duke përdorur  teleskopin SkyMaper . Ylli tregon shenja të ndotjes me elemente të lehta si karbon dhe magnez. Mungesa e hekurit në këtë yll ndryshon  teorinë e universit të hershëm. Sipas teorisë së Big Bang ,yjet e para përmbanin hekur , ndërsa ky yll nuk e përmban këtë element  dhe kjo bën që të mendojmë se universi nuk ka lindur si pasojë e shpërthimit Big Bang , por  ka ndodhur një proces tjetër që ka krijuar universin.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/