Zbulohet elementi i 117 i SI.

Elementi më i rëndë  gjendet një hap larg për tu futur në sistemin periodik të elementëve kimikë.

Kjo falë ekipit ndërkombëtar të shkencëtarëve në Qendrën e Helmholcit GSI për Heavy Ion Research në Darmstadt, Gjermani. Ato e nisën hulumtimin e tyre që nga viti 2010 me shkencëtare të SHBA dhe Rusisë, për të gjetur të ashtuquajturin  element 117. Edhe pse ai u dallua që në vitin 2010, për të bërë konfirmimin nëse ai është me të vërtetë një element, ishte mjaft e vështirë. International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC), tashmë do ti  vendosë emrin, që të jetë pjesë e sistemit periodik. Emri i tij i përkohshëm është  ununseptium, që përkthehet si, një(un) ; një(un), shtatë(sept), ose 117.

Burimi: http://www.dailymail.co.uk/