Mashtrim i syrit!

Në pamje të parë , këto fotografi duket sikur janë kapur nga nga një film,

por në fakt ato janë figura dydimensionale që gënjejnë shikuesin duke i bërë ata të mendojnë se janë tredimensionale. Pikturat janë realizuar nga një grup artistesh nga Tromp l’oeil . Këto piktura janë pjesë e një ekspozite në Seul në Korenë e Jugut. Ulja në gojën e një përbindëshi , marrja e parave nga një kamion.. të gjitha janë të shfaqura në këtë ekspozitë. Muzeumi Trick Eye përmban qindra piktura, duke bërë që vizitorët të orientohen në perspektive me imazhet. Disa nga imazhet janë të paraqitura në dhoma , duke lejuar  që  subjekti të duket sikur po ngjet murin apo tavanin. Muzeumi Trick Eye përdor këto iluzione optike  dhe bën që vizitorët të bëhen pjesë e kësaj kryevepre.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/