Furça e dhëmbëve Miswak

Perëndomorët mund të befasohen nga  drejtuesit Sauditë ,  biznesmenë apo profesorë  universitarë , pasi  ata publikisht përtypin  përdorin një shkop 15-20cm të gjatë  me trashësi përafërsisht sa gishti i vogël.

Kujdesi  publik i dhëmbëve është e pranueshme në Arabinë Saudite dhe behet me anë të furçës Miswak , e cila është  një furçë dhëmbësh natyrore . Kjo furçë pastron gojën  dhe zbardh dhëmbët. Është e përdorur gjerësisht në të gjithë  botën arabe.

Muslimanët e përdorin atë  nga rekomandimi i profetit Muhamed, I cili e ka përdorur atë gjatë agjërimit. Ai e këshilloi atë gjithashtu para faljes së namazit.

Burimi më i mirë i Miswak është rrënja e pemës Arak (salvadora persica), zakonisht më i njohur si ‘pemë’ furçë dhëmbësh. Arak rritet në Arabinë Saudite, Sudan, Southern Egjipti, Çad dhe pjesët lindore të Indisë. Në pjesët e tjera të botës muslimane, ku pema arak nuk është gjetur, pemë të tjera janë përdorur për të njëjtin qëllim. Strips e leh janë përdorur në Marok dhe pema Nim në Indi.

Hulumtimi Dentar ka zbuluar informata interesante rreth miswak. Analiza kimike zbuluan  se ai përmban një total prej 19 substancave natyrore të cilat janë të dobishme për shëndetin e dhëmbëve. Supermarketet e mëdha dhe farmacitë moderne  në qytetet e Arabisë Saudite nuk shesin Miswak. Ju mund të bleni një vetëm nga shitësit në rrugë. Pas blerjes Misëak duhet të qëndrojë në ujë për pak kohë në mënyrë që të zbuten  fibrat.  Gjithashtu ekziton dhe një paste dhëmbësh e quajtur Meswak.

Meswak është një pastë dhëmbësh e formuluar shkencërisht  me ekstrakte të pastra bimore të ‘Salvadore Persica’. Meswak me strukturë anti-bakteriale ndihmon në mosprishjen e dhëmbëve , lufton pllakat bakteriale . Bima Meswak është një bimë e rrallë , e fuqishme tepër e çmuar , një bimë tepër e çuditshme që sjell ndryshime të mëdha . Dabur e sjell këtë  bimë në formën e pastës Meswak . Ështe e provuar shkencërisht që kjo pastë  nuk lejon prishjen e dhëmbëve, redukton pllakat bakteriale dhe bakteret që gjenden në çamçakëz, eliminon  erën e keqe të gojës  dhe siguron dhëmbë të fortë. Pra Meswak ofron një kujdes të pabesueshëm të gojës.