0

Qukapiku ndihmoi në krijimin e helmetës prej kartoni.

 

 images (2)            helmet_custom-0de5f4f58136bae18a68377f09411f2f884c7447-s6-c10

 

Qukapiku ështe gjallesa që vuan më shumë nga tronditjet. Është llogaritur që koka e tij hyn ne brendesi të drurëve rreth 12000 herë në ditë me një shpejtësi 7m/s .Dhe edhe pse me një tronditje të madhe neë kokë ata nuk pësojnë asnjeë dëmtim. Qukapiku  ka një shumëllojshmëri përshtatjesh anatomike që bëjnë qe ai t’u rezistojë këtyre  goditjeve.

Read the rest of this entry »