internet Archive

0

Interneti, ja sesi shumë shpejt do bëhet njësh me botën reale

lente“Centre of Microsystems” në Belgjikë ka projektuar lente që do të kenë funksione të njëjtë me “smartphone”-ët.

Read the rest of this entry »

0

Shkollimi i lartë në internet

SchoolInterneti ka ndryshuar tashmë thellësisht botën e muzikës, industrinë e botimeve, gazetarinë, tregtinë dhe biznese të tjera. Një fushë tjetër që mund të pësojë transformim prej revolucionit dixhital është mësimdhënia në universitete. Tani, kolegjet amerikane po përballen me një “stuhi perfekte” problemesh, me kostot në rritje të shkollimit, mundësitë jo të shumta për të diplomuarit dhe me punëdhënësit që ankohen se nuk mund të gjejnë punonjës të mjaftueshëm me aftësitë teknike kryesore. Një zgjidhje mund të gjendet pikërisht tek rritja e numrit dhe e cilësisë së leksioneve në internet.

Read the rest of this entry »

0

LaMP, mësoni një gjuhë të huaj me anë të filmave dhe titrave në YouTube

LaMP (Lingual Media Player) është një program i thjeshtë për të mësuar një gjuhë të re duke shikuar video, njëra nga rrugët më efikase për ta mësuar një gjuhë të huaj.

LaMPProgrami paraqet titrat e gjuhës së huaj për ndonjë film të cilin e vendosni në lëshuesin mediatik ose videot që i zgjidhni nga YouTube.

Për ta përdorur LaMP, klikoni në folderin Video File për të hapur një video, pastaj shtoni skedarin me titra të cilat dëshironi t’i shihni (mund të gjendet në nënfolderin e folderit për gjuhët e videos). Ju mund të paraqitni dy palë titra në të njëjtën kohë: Për shembull, gjuha të cilën jeni duke e mësuar dhe gjuha juaj amtare. LaMP mbështet shumë gjuhë, nga arabishtja, e deri te gjuha vietnameze.

Read the rest of this entry »

0

15 aplikacione fantastike për Google Chrome

ScreenNë qoftë se mendoni se nuk mund të përfundoni punët tuaja produktive në një shfletues ose në një sistem të bazuar në një shfletues ueb atëherë me siguri nuk jeni në dijeni të aplikacioneve më të fundit të Chrome.

Read the rest of this entry »

0

A do të bëhet interneti i vetëdijshëm?

jgbmInterneti është një formë e re e jetës që tregon shenjat e para të inteligjencës. Kështu thotë shkencëtari I trurit  Jeff Stibel. Ai argumenton se instalime elektrike fizike e internetit është pak a shumë si një tru rudimentarë dhe disa nga veprimet dhe bashkëveprimet që ndodhin në të janë të ngjashme me proceset që ne shohim në tru.

Read the rest of this entry »