0

Kuriozitete shkencore mbi stuhitë e fuqishme oqeanike.

Në Shtetet e Bashkuara sezoni i uraganëve fillon më 1 qershor dhe përfundon më 30 nëntor të çdo viti. Javët e fundit, stuhia e nëntë e sezonit të këtij viti, Uragani Irenë, shkaktoi dëme të mëdha në brigjet lindore tëAmerikës veriore. Materiali në vazhdim do të na njohë me rregullat e emërtimit të stuhive të fuqishme oqeanike si dhe me mënyrën e klasifikimit të uraganëve.

Read the rest of this entry »